Pas op voor Italiaanse oplichters!

From: May 12, 2020

18-12-2019

Een Italiaans bedrijf, gevestigd in het noorden van Italië tussen Milaan en Turijn, maakt sinds het begin van dit jaar veel schade in Nederland en Ecuador. Ze nemen grote bestellingen af, maar na enige tijd ontstaan er betalingsproblemen en uiteindelijk is er helemaal geen contact meer te krijgen. In totaal is er al voor meer dan €400.000 schade bekend! En dat is slechts wat wij weten, het zal ons niets verbazen als er al meer schade is aangericht.

Het bedrijf is actief sinds 2016 maar kwam in april 2019 pas negatief bij ons in beeld. De laatste weken zijn de schades echter nog veel groter geworden. Telkens weer hetzelfde bewezen recept: ze beginnen met het bestellen van kleine volumes ongeveer twee maanden voor een feestdag (Valentijnsdag, Vrouwendag, Moederdag, Allerheiligen) en betalen binnen de afgesproken betalingstermijn. Net voor de feestdag worden de bestellingen veel groter, met het excuus dat het een belangrijke feestdag is en dat ze direct daarna betalen. Dat doen ze natuurlijk niet en zo laten ze telkens meerdere leveranciers met onbetaalde rekeningen achter. AgroCheck heeft meerdere keren contact gehad met deze debiteur en ondanks vele beloftes is er nog nooit een betaling ontvangen. Sinds deze week zijn de telefoonnummers gewijzigd en zijn ze niet meer bereikbaar. Wees voorzichtig! Valentijnsdag en Vrouwendag zijn weer in zicht en deze personen zijn vast weer op zoek naar nieuwe slachtoffers, dat is hun werk.

U bent maar gewaarschuwd… Hoe betrouwbaar nieuwe debiteuren ook overkomen, ons advies is om van elke nieuwe debiteur een achtergrond check te doen (wereldwijd). Veel van onze klanten doen niet anders en geven liever € 25,- per debiteurenrapport uit, dan dat ze later duizenden euro’s schade oplopen. Een AgroCheck lidmaatschap is al beschikbaar vanaf slechts €395 per jaar. Wij willen u graag helpen om te voorkomen dat u zaken doet met wanbetalers. Neem gerust contact op voor meer informatie.