Over Agrocheck

 

Waarom AgroCheck?

Wist u dat er jaarlijks bijna 70 miljoen euro wordt afgeschreven op oninbare debiteuren binnen de bloemen-, planten- en bollenbranche? Dat is ruim 1,2% van de totale export en gemiddeld circa €43.000,- per exportonderneming. Dit zijn getallen die er niet om liegen en in tijden van teruglopende winstmarges absoluut onwenselijk. Uw bank eist ook steeds vaker verscherpt toezicht op de debiteuren en AgroCheck kan hierbij een uitstekend hulpmiddel zijn.

AgroCheck levert debiteureninformatie voor de sierteeltbranche. Onze leden krijgen volledige toegang tot onze database (ruim 38.000 bedrijven wereldwijd) en 'Waarschuwingslijst'. Op de Waarschuwingslijst staan meer dan 2.900 dubieuze debiteuren: oplichters, wanbetalers en bedrijven met een negatieve historie. Onze database wordt dagelijks geüpdatet in samenwerking met onze leden. Uiteraard wordt alle door leden aangeleverde informatie uitvoerig gecontroleerd voor het gepubliceerd wordt. Hiermee creëren wij een complete database met informatie uit verschillende markten (o.a. Nederland, Colombia, Ecuador en Kenia) en bouwt men samen aan een zuivere markt met minder wanbetalers. Exporteurs, handelaren, kwekers en transporteurs helpen elkaar op deze manier en behoeden elkaar voor dubieuze debiteuren.

Staat een bedrijf niet of niet volledig in onze database dan kunt u een up-to-date debiteurenrapport aanvragen. AgroCheck zoekt het bedrijf volledig voor u uit, met naast de contactgegevens ook jaarcijfers (indien beschikbaar), opmerkingen en een passend kredietadvies. AgroCheck rapporten geven bij diverse kredietverzekeraars dekking tot de overeengekomen zelfbeoordelingsgrens.

AgroCheck rapporten die buiten het lidmaatschap vallen kosten €30,- per rapport in de EU en €40,- per rapport buiten de EU voor leden.