Sloveens echtpaar op zoek naar nieuwe leveranciers

From: May 12, 2020

25-10-2019

Het lijkt een mooi verhaal: een Sloveens echtpaar komt anderhalve week voor Allerheiligen (1 november) naar Rijnsburg en Aalsmeer om inkopen te doen voor deze bekende feestdag in Oost- en Zuid-Europa. Ze betalen een groot deel van de rekening contant bij het afhalen. Ook wordt er verteld dat ze na 1 november wekelijks zendingen nodig hebben, waar uiteraard wel krediet voor nodig is.

Wij adviseren vaak: neem geen nieuwe klanten aan in de weken voor een feestdag. Maar ja, wat als deze klant direct contact betaalt? Geen probleem natuurlijk. Toch weet dit Sloveense echtpaar uiteindelijk schulden te veroorzaken, en de kans dat dat in de komende weken wéér gaat gebeuren, is groot. Deze week zijn ze in Nederland, op zoek naar nieuwe leveranciers en hopend op een krediet, want voldoende geld hebben ze natuurlijk niet. Vorig jaar in dezelfde periode hebben ze tenminste één leverancier met onbetaalde rekeningen achtergelaten. Ook deze week hebben ze, brutaal als wat, diezelfde leverancier na maanden radiostilte weer benadert, maar de oude schuld aflossen konden ze nu niet direct. Na een voorstel over een betalingsregeling voor de oude schulden, werd er uiteraard niet meer gereageerd.

Dus, bent u deze week benaderd door personen die binnen dit profiel vallen? Wees gewaarschuwd…

Hoe betrouwbaar nieuwe debiteuren ook overkomen, ons advies is om van elke nieuwe debiteur een achtergrond check te doen (wereldwijd). Veel van onze klanten doen niet anders en geven liever vooraf € 25,- per nieuw debiteurenrapport uit, dan dat ze later duizenden Euro’s schade hebben opgelopen. Wij willen jullie vooraf graag helpen om te voorkomen dat u zaken doet met wanbetalers en op deze manier zoveel mogelijk oplichters aan de schandpaal nagelen! Neem gerust contact op voor meer informatie.