OPLICHTERS GESIGNALEERD!

From: May 11, 2020

22-08-2019

Vandaag werden wij door een oplettende exporteur geïnformeerd dat een oude bekende weer op zoek is naar nieuwe leveranciers. Het betreft een afnemer uit Servië, die met Italiaanse compagnons werkt. Ook nu weer een nieuw bedrijf opgericht, en op zoek naar Nederlandse leveranciers. Mooie verhalen over snel betalen en grote orders. Begint met 8-10 pallets bloemen en dat kan oplopen tot een auto per keer. Dat kennen we intussen wel. Die afname volumes kloppen wel, maar de betalingen niet. Wij kennen in de afgelopen 10 (!) jaren al 11 leveranciers uit Nederland, die er gezamenlijk voor bijna 3 miljoen euro in gingen! Deze mannen houden nooit op en dit is dus weer de aanloop naar grote oplichtingspraktijken in oktober/november!

Er is overigens nog een ander Servisch bedrijf actief, dat ook behoorlijke schade heeft veroorzaakt, zowel in Nederland als in Ecuador en Colombia. Zelfde tactieken: er wordt wel regelmatig van vestigingsplaats gewisseld om herkenning te voorkomen. Ook het laatstgenoemde bedrijf was deze week nog actief op zoek naar een nieuwe leverancier in Nederland.

Meest gebruikte plaatsten van beide debiteuren: Belgrado, Nis en Novi Sad.

U bent maar gewaarschuwd, mail ons gerust wanneer u meer wilt weten. Wordt nu lid van de AgroCheck database vanaf slechts €395 per jaar. De AgroCheck database kent meer dan 32.000 bedrijven binnen de sierteeltbranche, waarvan er meer dan 2.400 geregistreerd staan op de Waarschuwingslijst. Wij krijgen onder andere dagelijks informatie van onze klanten uit Nederland, Colombia, Ecuador en Kenia die wij delen met onze leden. Wij hoeven u slechts één keer te behoeden voor een dubieuze debiteur en u profiteert jaren van uw AgroCheck abonnement.