Voorbereidingen voor 1 november lijken alweer begonnen! alweer begonnen!

From: May 11, 2020

22-07-2019

Het jaarlijks terugkerende fenomeen lijkt dit jaar eerder dan gebruikelijk te beginnen. Het heeft er alle schijn van dat een Italiaanse debiteur de voorbereidingen heeft gestart voor 1 november: Allerheiligen. Sinds afgelopen vrijdag heeft AgroCheck maar liefst 8 aanvragen op dezelfde Italiaanse debiteur ontvangen, welke niet geheel onbekend is bij ons.

Ieder jaar is het weer zover, voornamelijk Italiaanse boefjes die proberen vertrouwen te wekken met bestellingen die aanvankelijk snel betaald worden, maar eind oktober ineens een paar grote orders laten uitvoeren die vervolgens nooit betaald worden. En ja, u kent dit verhaal waarschijnlijk allang, maar heeft niet altijd in de gaten of het boefjes zijn of afnemers met goede bedoelingen. AgroCheck ziet dit vaak al wel snel en probeert u daarom direct te waarschuwen. Niemand heeft er baat bij als u wordt opgelicht, jullie hebben er allen juist baat bij om deze dubieuze partijen direct uit de markt te werken en dat is dan ook ons gezamenlijke doel.

Het bedrijf is twee jaar geleden opgericht (hoewel ze zichzelf verkopen als bedrijf dat al jaren zaken doet), jaarcijfers zijn nog niet gedeponeerd, er is geen website en er wordt gebruikgemaakt van een Gmail adres. In april van dit jaar werd de eerste aanvraag gedaan door een Nederlandse exporteur, maar tot zaken is het nooit gekomen. Vorige maand kregen wij een melding van een Colombiaanse leverancier over onbetaalde rekeningen bij deze afnemer. Daaropvolgend komen nu de 8 nieuwe debiteuraanvragen van Nederlandse exporteurs. Ze zijn dus duidelijk op zoek naar nieuwe leveranciers en dit heeft alle schijn van negatieve bedoelingen.

Wees voorzichtig en trap er niet in! Elk jaar horen wij van zeker 5 – 8 handelaren die met een schadepost van gemiddeld € 50.000 blijven zitten. U bent maar gewaarschuwd.

De AgroCheck database kent meer dan 31.000 bedrijven binnen de sierteeltbranche, waarvan er meer dan 2.400 geregistreerd staan op de Waarschuwingslijst. Wij krijgen onder andere dagelijks informatie van onze klanten uit Nederland, Colombia, Ecuador en Kenia die wij delen met onze leden. Veel dubieuze debiteuren kopen bloemen en planten in verschillende landen. Wij hoeven u slechts één keer te behoeden voor een dubieuze debiteur en u profiteert jaren van uw AgroCheck abonnement. Mail ons gerust voor meer informatie over onze debiteureninformatie en incassodiensten.