Oude bekenden opnieuw gesignaleerd

From: May 11, 2020

12-04-2019

Het is weer zover, twee oude bekenden zijn gesignaleerd op de Nederlandse veilingen en zijn op zoek naar nieuwe leveranciers. Diverse exporteurs hebben afgelopen week een debiteurenrapport opgevraagd van dezelfde Nederlandse debiteur. De eigenaresse is een Roemeense vrouw die aangeeft kortgeleden te zijn gestart en graag via KOA wilt inkopen.

Nader onderzoek wijst uit dat het bedrijf inderdaad recent is opgericht, maar de naam van de eigenaresse kennen wij al sinds circa 2011. Samen met haar Duitse partner runt ze een afhaalcentrum en groothandel in Oost-Roemenië. Wij kennen dit duo inmiddels onder 8 verschillende (Nederlandse en Roemeense) bedrijven en in de laatste jaren zijn er vele onbetaalde rekeningen achtergelaten bij Nederlandse exporteurs. Oude bedrijven zijn inmiddels failliet of worden opgeheven. Zo probeerde haar partner in april 2018 nog zaken te doen onder een Nederlandse eenmanszaak, welke vandaag de dag volgens de registers alweer is opgeheven.

Wij adviseren om geen zaken te doen met deze debiteur! Wilt u meer weten of twijfelt u of dit bedrijf u ook heeft benaderd? Vraag een AgroCheck debiteurenrapport aan via info@agro-check.nl of neem contact met ons op.

U bent maar gewaarschuwd. AgroCheck leden profiteren van inzage in een internationale database voor de sierteelt, inclusief waarschuwingslijst met meer dan 2.300 geregistreerde wanbetalers, oplichters en bedrijven met (grote) financiële problemen. Wij hoeven u slechts één keer te behoeden voor een dubieuze debiteur en u profiteert er jaren van.