Deel 2: Engelse debiteur blijkt structurele wanbetaler

From: July 26, 2021

Twee weken geleden stuurden wij een nieuwsbrief over een Engelse debiteur die verdacht veel Nederlandse exporteurs benaderde. Na het versturen van de nieuwsbrief werd ons vermoeden bevestigd: meerdere exporteurs hebben zich bij ons gemeld en er zijn inmiddels drie openstaande vorderingen bekend!

Het bedrijf is in juni 2021 opgericht en geregistreerd op een privéadres in de regio Bedfordshire. Opvallend is dat de debiteur (onder variërende namen) stevige druk uitoefent op potentiële leveranciers en snel geleverd wilt krijgen, waarna snel een betaling zal volgen. Dat gebeurt natuurlijk niet! Wij hebben vernomen dat er op openbare plaatsen wordt afgesproken om de bloemen en planten af te leveren en over te laden. Dat zijn natuurlijk al signalen dat er mogelijk iets niet in de haak is. Er worden veel valse beloftes gedaan, maar geld komt er niet.

U bent maar gewaarschuwd, controleer debiteuren altijd in de AgroCheck database of vraag een debiteurenrapport op voordat u zaken doet. AgroCheck leden die graag willen weten om welke debiteur dit gaat kunnen contact met ons opnemen. Niet-leden adviseren wij om een AgroCheck abonnement te overwegen. Vanaf slechts €395,- voorkomt u een hoop ellende.