Oost-Europese oplichter op zoek naar nieuwe leveranciers

From: April 19, 2021

We kunnen een boek vol schrijven over deze Servische oplichter. Al sinds 2013 is hij bij ons in beeld en heeft hij talloze Nederlandse exporteurs benadeeld voor een bedrag van meer dan €2,5 miljoen! Hij is vorige week opnieuw gesignaleerd en duidelijk op zoek naar nieuwe leveranciers. Wees voorzichtig…

Vorige week begon het balletje weer te rollen. Twee Nederlandse exporteurs vroegen een debiteurenrapport op bij AgroCheck. Het bedrijf waarop de aanvraag gedaan werd, was in 2019 ook kort in beeld (een paar maanden na oprichting), maar was daarna weer verdwenen. Tot vorige week dus. Veel onderzoek was er niet nodig, want de eigenaar gebruikt nog steeds zijn eigen naam. Hoewel er nog geen problemen bekend zijn met het huidige bedrijf, is de historie van de eigenaar slecht genoeg om jullie weer te waarschuwen. Blijf ver uit zijn buurt, dat bespaart een hoop problemen, denk niet dat je slimmer bent, oplichting is zijn specialisme!

Meer weten? Neem contact met ons op. Nog geen lid? Dan adviseren wij om een AgroCheck abonnement te overwegen. Vanaf slechts €395,- per jaar krijgt u volledige toegang tot onze database (35.000+ bedrijven) en Waarschuwingslijst (2.700+ bedrijven).