Onze Italiaanse vrienden, ze zijn er weer!

From: April 05, 2022

Tijdens de Corona pandemie is het behoorlijk rustig geweest. En dat gold ook voor de boefjes. Die hadden natuurlijk dezelfde restricties als iedereen en konden net zo ziek worden. De afgelopen 2 jaar zijn we het zicht op een paar ‘notoire niet-betalers’ kwijt geweest, maar afgelopen week doken er een paar uit de regio Turijn en Latina ineens weer op!

Bij onze kredietrapport aanvragen kwamen we een tweetal bekende families weer tegen. De Moederdag is de aanleiding en bereidt u voor op de standaard cyclus: een week of 4-5 kleine bestellingen doen en vaak snel afrekenen, of soms wel vooruit en dan vlak voor de Moederdag 2 of 3 grote bestellingen! U moet dan natuurlijk ineens begrijpen dat het een paar dagen extra duurt voor u de betaling ontvangt of u krijgt alvast een overboekingsbewijs. Dat laatste is meestal vals, maar daar komt u dan te laat achter. De gemiddelde schade die wij meestal in beeld krijgen is ca. € 50.000, per leverancier dus, want het zijn er meestal meerdere! Een van deze families doet dit trucje al meer dan 12 jaar (althans, dat hebben wij in beeld) en vaak met succes. Niet voor onze lezers, want die zijn nu gewaarschuwd, toch?

Wij wensen u goede zaken de komende tijd en neem gerust contact op wanneer u twijfelt. AgroCheck leden die graag willen weten om welke debiteuren dit gaat kunnen contact met ons opnemen. Niet-leden adviseren wij om een AgroCheck abonnement te overwegen. Vanaf slechts €395,- per jaar voorkomt u een hoop ellende.

Wist u dat AgroCheck nu ook KYC rapporten aanbiedt? Lees er hier meer over.