Nieuwe tactiek van Roemeense bende

From: August 26, 2020

Wij schreven er al eerder over (lees hier het vorige artikel), maar dat lijkt nog niet voldoende te zijn om iedereen te waarschuwen. De eerste schades zijn inmiddels bekend…

De laatste twee maanden krijgen wij steeds meer aanvragen uit Roemenië waarbij we ogenschijnlijk met oude en gezonde bloemenwinkels en -groothandels te maken hebben en personen die te goeder trouw zijn. Niets blijkt minder waar, want er zitten oplichters achter! Deze oplichters maken vrolijk gebruik van diverse bestaande bedrijven, vaak honderden kilometers bij elkaar vandaan. De bloemen gaan echter gewoon naar de markt in Boekarest.

Sinds 2017 richten deze personen voornamelijk schade aan in Colombia en Ecuador. Maar sinds dit jaar zijn ze ook duidelijk bezig om in Nederland hun slag te slaan en uit ervaring weten wij dat ze dat helaas ook gaat lukken. De nieuwe werkwijze hebben wij inmiddels volledig in beeld en wij kunnen vaak eenvoudig concluderen dat het om dezelfde personen gaat, zelfs als ze gebruik maken van weer een andere entiteit. Kredietverzekeraars, andere informatiebureaus en verkopers zullen dit in veel gevallen helaas minder snel en dus te laat in de gaten hebben.

Ons advies: vraag voor elke nieuwe debiteur, en zeker in de risicogebieden, een debiteurenrapport aan of raadpleeg de AgroCheck database. Vanaf slechts €395,- per jaar kunt u uzelf een hoop ellende besparen! Registeren kan hier.

Lees hier de tweede blog van vandaag: Russische oplichtersbende houdt maar niet op