Omzet van Valentijn en Vrouwendag betaald gekregen?

From: May 11, 2020

25-03-2019

Twee belangrijke feestdagen zijn voorbij. Een periode waarin veel verkopen plaats hebben gevonden en daarmee regelmatig de lopende kredietlimieten flink worden overschreden. De weken na de feestdagen zijn daarom minstens zo belangrijk, want omzet is pas echt omzet als er ook betaald wordt. Schade oplopen kan een ogenschijnlijk succesvolle periode in een keer te niet doen.

En helaas is het ook dit jaar weer raak, de eerste gedupeerden van de feestdagen hebben zich inmiddels gemeld. Klanten die de telefoon niet meer opnemen of de leverancier aan het lijntje houden met loze beloftes. Elke feestdag is het weer raak en het lijkt onoverkomelijk.

Maar is dat echt zo? O.a. kredietverzekeraars, accountantskantoren en AgroCheck waarschuwen u regelmatig. Zij en wij doen dat niet voor niets en hebben een gezamenlijk doel: U behoeden voor dubieuze debiteuren en waarschuwen voor de mogelijke risico’s.

In deze branche is zo nu en dan risico nemen een noodzakelijk kwaad. De marges zijn klein en concurrentie is groot. En dit is precies waar dubieuze debiteuren op inspelen. Want ze weten allemaal: ‘Bij de buurman krijg ik dat extra krediet wel.’ Hoe is dat te voorkomen? Gedegen vooronderzoek is een must. Benader een kredietverzekeraar om de risico’s te beperken, raadpleeg AgroCheck of een andere informatieverstrekker voor debiteureninformatie (met kennis van de branche!), raadpleeg een waarschuwingslijst en vraag om referenties, doe uw huiswerk, dat kost veel minder dan de mogelijke schade.

Hou de betalingstermijn in de gaten en wacht niet te lang met actie ondernemen. Hoe langer er wordt gewacht met het uitbesteden van een vordering ter incasso, hoe kleiner de kans is op succesvolle incasso. Wij adviseren het volgende: Indien een vordering meer dan 60 dagen de betalingstermijn heeft overschreden, is het raadzaam om een incassobureau in te schakelen.

U bent maar gewaarschuwd, neem gerust contact met ons op voor meer informatie. AgroCheck leden profiteren van inzage in een internationale database voor de sierteelt, inclusief waarschuwingslijst met meer dan 2.300 geregistreerde wanbetalers, oplichters en bedrijven met (grote) financiële problemen. Wij hoeven u slechts één keer te behoeden voor een dubieuze debiteur en u profiteert er jaren van.