Internationale incassodiensten: belangrijker dan ooit tevoren

From: August 04, 2020

Bijna elk bedrijf heeft te maken met niet-betalende klanten. Dit is frustrerend en tijdrovend, zeker omdat u op dit moment waarschijnlijk veel andere zaken aan uw hoofd heeft. Veel debiteuren gebruiken het coronavirus als excuus om niet te betalen, zelfs als de schulden meer dan een jaar oud zijn! Zelfs als uw debiteur slachtoffer is geworden van het coronavirus, moet er iets gebeuren en dient er tenminste een betalingsregeling getroffen te worden. Helemaal niet betalen is onacceptabel.

Soms is het beter om zelf niet meer betrokken te zijn en een gespecialiseerd internationaal incassobureau in te schakelen. Zij nemen het contact met de debiteur over en proberen de vorderingen voor u te incasseren. Het inhuren van een derde partij is vaak veel effectiever dan het zelf te blijven proberen. Veel leveranciers dreigen alleen maar richting hun niet-betalende klanten, maar ondernemen geen actie. Wanneer u geen actie onderneemt, zal uw debiteur uw waarschuwingen niet serieus nemen.

Wacht daarom ook niet te lang met het inhuren van een incassobureau, want hoe ouder de vordering, hoe minder kans er is om de schulden te innen! Vergeet bovendien niet de verjaringstermijn van een factuur: u kunt een openstaande factuur niet oneindig innen omdat er altijd sprake is van een vervaldatum, die per land verschilt.

AgroCheck Collections is het enige gespecialiseerde internationale incassobureau voor de sierteeltbranche. Namens onze klanten incasseren wij bijna overal ter wereld. Met meer dan 19 jaar ervaring in de Agri-sector zijn wij als geen ander op de hoogte van de werkwijze in deze branches. Wij doen al jaren zaken met meer dan 200 gerenommeerde bloemen- en plantenexporteurs, groothandelaren, kwekerijen en transporteurs. Onze klanten bevinden zich hoofdzakelijk in Nederland, Colombia, Ecuador en Afrika.

Wij werken op een No Cure = No Pay basis. Pas als wij voor onze klant incasseren, hebben wij recht op een vooraf afgesproken commissie. Wel brengen wij per dossier eenmalig dossierkosten in rekening.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.