Van Spanje naar Portugal, oplichtersgroep wisselt van bedrijf én land

From: June 07, 2024

Dat oplichters regelmatig wisselen van bedrijfsnaam, dat wisten we al. Ook adressen, contactpersonen en telefoonnummers worden vaak verandert, maar de ons al sinds 2009 bekende oplichtersbende uit Noord-Spanje is ineens weer actief vanuit Portugal.

Verwarring zaaien, dat kan deze groep als geen ander. Jaren geleden was deze bende al actief vanuit het Noorden van Portugal, maar de afgelopen jaren doken ze telkens op met bedrijfsregistraties in en rond Pontevedra, Noord-Spanje. Tot eind 2023. Sindsdien wordt er weer zaken gedaan via een bedrijf in Valenca in Portugal, een plaats tegen de grens met Noord-Spanje.

Veel exporteurs en kwekers weten inmiddels dat deze oplichtersbende rond Pontevedra actief is, dus zijn ze vaak extra voorzichtig met aanvragen uit deze regio. Maar bijna niemand gaat er vanuit dat er een link is met een Portugees bedrijf en juist daar profiteert deze bende nu van. Slachtoffers zijn er helaas altijd, ook in dit geval. Zorg ervoor dat u niet het volgende slachtoffer wordt!

Door het veelvuldig gebruik van stromannen weten deze personen in eerste instantie vaak buiten beeld te blijven en vertrouwen te wekken, maar na een goed debiteurenonderzoek is vrij snel te achterhalen dat het dezelfde personen betreft. Wij kunnen u met onze database en onze debiteurenrapporten beschermen tegen deze en andere oplichters, het AgroCheck abonnement heeft u daarom vaak snel terugverdiend!

AgroCheck leden die graag willen weten om welke debiteur dit gaat kunnen contact met ons opnemen. Niet-leden adviseren wij om een AgroCheck abonnement af te sluiten. Vanaf slechts €450,- per jaar voorkomt u een hoop ellende.