Expoflores en AgroCheck starten samenwerking

From: May 12, 2020

26-02-2020

Expoflores, de Vereniging voor bloemenkwekers en -exporteurs in Ecuador, en AgroCheck, leverancier van debiteureninformatie en internationaal incassobureau, zijn een samenwerking aangegaan om bloemenkwekers en -exporteurs te beschermen tegen wanbetalers.

De samenwerking is een belangrijk nieuw hoofdstuk voor Expoflores om financiële verliezen voor haar leden te voorkomen. Toegang tot de AgroCheck database, waarschuwingslijst en debiteurenrapporten biedt zeer nuttige achtergrondinformatie over potentiële klanten voor bloemenkwekers en -exporteurs in Ecuador. Een belangrijk onderdeel is dat AgroCheck leden uit verschillende landen (voornamelijk Nederland, Colombia, Ecuador en Kenia) informatie met elkaar delen over dubieuze debiteuren.

“We werken inmiddels al meer dan vier jaar samen met Expoflores en hebben hun leden in deze jaren al bij diverse incassozaken geholpen”, zegt Mark Weitjens, directeur van AgroCheck. “Afgelopen november heeft Expoflores ons gevraagd om een presentatie te geven tijdens Siflor (een internationaal sierteelt symposium) over de financiële aspecten van de bloemenexport en noodzakelijkheid van debiteureninformatie. Dit was een ideale kans om tientallen kwekers en expediteurs over onze diensten te informeren, en we kregen hele positieve feedback. Tijdens Siflor hebben we meerdere afspraken gehad met Expoflores en zijn overeengekomen dat een uitgebreidere samenwerking heel nuttig is voor beide partijen.”

Mark legt uit: “We hebben al veel klanten in Zuid-Amerika, maar elke maand worden we door ‘nieuwe’ kwekers en exporteurs benadert die een openstaande vordering hebben op een debiteur of opgelicht zijn en ons vragen om te helpen te incasseren. Door de samenwerking met Expoflores kunnen we een grote markt in Ecuador bereiken en hun leden behoeden voor dubieuze debiteuren. In combinatie met een soortgelijke samenwerking die we met Asocolflores (branchevereniging in Colombia) hebben, betekent dit dat we een nog groter internationaal bereik hebben voor onze eigen leden.”

“Dit een volgende stap in ons doel om een complete internationale database te creëren voor handelsbedrijven in de belangrijkste exportlanden van bloemen en planten. Zij leveren allemaal bloemen en planten aan dezelfde klanten over de hele wereld. Het werkt eigenlijk heel simpel: als een leverancier een probleem heeft met een niet-betalende klant en deze informatie met AgroCheck deelt, worden andere leveranciers gewaarschuwd. De ene keer help je daarmee een concullega en de volgende keer helpen zij jou!”