Laat uw goede verkopen niet financieel slecht aflopen

From: May 12, 2020

29-01-2020

We zitten inmiddels volop in het hoogseizoen, Valentijnsdag is nabij en Vrouwendag is in zicht. De reden voor een aantal ons bekende wanbetalers om weer voorbereidingen te treffen en straks hard toe te slaan. Het lijkt drukker dan ooit te worden: wij hebben momenteel actieve wanbetalers in beeld uit Italië, Zwitserland, Roemenië, Servië en Rusland.

Italië
Een Italiaanse afnemer in Milaan en Turijn richt al bijna een jaar lang flinke schade aan bij exporteurs uit Nederland en Ecuador. Schade: meer dan €400.000! Uiteraard zijn ze nog steeds actief en ongetwijfeld laten ze de huidige leveranciers over twee weken weer berooid achter. En laten we onze vrienden uit Turijn niet vergeten: Die veroorzaken al minstens 15 jaar grote schades gedurende deze dagen.

Zwitserland
Twee oude bekenden, gevestigd in Zuid-Zwitserland en Noord-Italië rond Como, komen elk jaar weer rond de feestdagen in beeld. Het gaat telkens om dezelfde personen, beiden van Italiaanse afkomst. Zij doen zich voor als betrouwbare Zwitserse afnemer, maar veranderen continue van naam en hebben al veel problemen veroorzaakt. De laatste debiteuraanvraag was slechts twee weken geleden!

Roemenië
Een groothandel aan de rand van Boekarest veroorzaakt al sinds 2017 schade in Nederland, Kenia en Zuid-Amerika. De eigenaar, afkomstig uit het Midden-Oosten, heeft een bijzonder slechte reputatie en wordt verbonden aan vele faillissementen en fraudezaken (ook in andere branches). Wij adviseren absoluut geen zaken te doen.

Servië
Structurele wanbetalers die handelen vanuit Belgrado en Nis, hebben sinds 2017 grote onbetaalde rekeningen achtergelaten bij o.a. Nederlandse leveranciers. Ze handelen onder twee namen en weten van geen ophouden. In 2019 vonden wij een link met een oude bekende uit Novi Sad die achter deze zwendel blijkt te zitten. Deze persoon heeft sinds 2008 een spoor van ellende achtergelaten. Er wordt momenteel in Nederland gekocht!

Rusland
In de afgelopen maanden zijn tenminste drie Colombiaanse kwekers de dupe geworden van een importeur in Moskou, schade: $80.000. De personen achter deze organisatie zijn tevens verbonden aan een grote fraude zaak in Ecuador in 2018, waarbij bedragen van meer dan $700.000 gemoeid waren. Wij verwachten dat er in de komende weken helaas nog veel meer problemen gaan ontstaan.

Bent u al AgroCheck lid? Mail ons dan gerust voor meer informatie. Leden kunnen namen van deze dubieuze debiteuren opvragen, zodat zij niet het volgende slachtoffer worden. Nog geen lid? Toch maar eens overwegen: vanaf slechts €395,- per jaar kunt u zich een hoop ellende besparen!