Bekende fraudeur uit USA treft alvast voorbereidingen

From: May 29, 2020

Hoewel de export naar Amerika nog lang niet op het oude niveau is, treft deze oude bekende alvast de nodige voorbereidingen. Meerdere bloemenexporteurs zijn de afgelopen twee weken benaderd door een debiteur uit New York. Het begint zoals gewoonlijk met een hele korte mail dat de persoon op zoek is naar een leverancier en u heeft verkozen als zijn ‘preferred supplier’.

Het betreft een bedrijf dat met relatief kleine zendingen begint. Slechts een aantal keren betaald hij de rekeningen, maar zodra er een bedrag van enkele duizenden dollars open staat, stopt hij al met betalen waardoor gelukkig de schade in de meeste gevallen beperkt blijft. Jaarlijks komen wij deze man meerdere keren tegen en telkens eindigt het met ellende. Er loopt op dit moment nog een rechtszaak voor een Nederlandse exporteur en een incassoprocedure voor een andere, tevens Nederlandse exporteur. Daarnaast zijn er ook meerdere problemen in Zuid-Amerika bekend met deze debiteur.
Van de rechtszaak en incassoprocedure lijkt hij zich overigens weinig aan te trekken, en uit onderzoek is gebleken dat er bij deze persoon niets te halen valt.

Deze debiteur is onder twee bedrijfsnamen bekend in onze database. Het lukt hem ongetwijfeld weer om een nieuwe leverancier te vinden, maar dat gaat u natuurlijk niet gebeuren, want u bent nu gewaarschuwd.

Bent u nog geen AgroCheck lid? Mail ons dan gerust voor meer informatie. Vanaf slechts €395,- per jaar kunt u uzelf een hoop ellende besparen!