AgroCheck en Freshportal starten exclusieve samenwerking

From: May 11, 2020

10-09-2019

Niet-betalende klanten zijn ondermijnend voor de groei van sierteeltbedrijven.

“Bij verschillende van onze klanten stagneert de groei door niet-betalende afnemers”, vertelt directeur Mark Weitjens van AgroCheck.

“We zien de laatste jaren een groei van dubieuze debiteuren die actief zijn in Zuid-Amerika. Sommige bedrijven deden in het verleden zaken met Nederlandse bloemenexporteurs waar ze grote schulden achterlieten en daarna opnieuw begonnen onder een nieuwe naam, deze bedrijven zijn al jaren bij ons bekend.

Wij kennen de negatieve en positieve geschiedenis van duizenden debiteuren en daardoor kunnen we bedrijven helpen de goede, veilige keuzes te maken voor hun handelsactiviteiten. Door de samenwerking met Freshportal kunnen wij meer bedrijven voorzien van deze informatie. Daarnaast sluit het goed aan op onze activiteiten in Zuid-Amerika en biedt het ook mogelijkheden nader kennis te maken met bedrijven op andere continenten, zoals met Afrikaanse landen”.

Zowel AgroCheck als Freshportal zijn gespecialiseerd in de internationale sierteeltsector. AgroCheck is leverancier van debiteureninformatie en biedt internationale incassodiensten voor sierteeltbedrijven, Freshportal biedt ERP bedrijfssoftware aan sierteeltbedrijven wereldwijd.

“Om te groeien zoeken sierteeltbedrijven meer en meer de internationale afzetmarkten op. Dat zien we gebeuren bij onze relaties in Zuid-Amerika en Afrika maar nu ook in Oost- en Zuid-Europa”, zegt managing director Robin Jongkind van Freshportal. “Met de software van Freshportal maken onze klanten -meestal ineens- een grote stap voorwaarts in automatisering en komen die mogelijkheden binnen hun bereik. Ze kunnen dan namelijk overal ter wereld hun bloemen of planten aanbieden via de koppeling die ze maken met alle mogelijke platforms en kopers”.

Waar ligt het probleem? “Globalisering biedt grote kansen, dat is evident. Maar het brengt daarentegen ook risico’s met zich mee, met name op het gebied van betalen.

Wie is de klant aan de andere kant van de wereld, hoe is zijn betaalgedrag en -mores? Het beschikken over actuele en betrouwbare kredietinformatie over de handelspartner is dan cruciaal. Het betekent veilig transacties kunnen doen en het vermijden van risico’s en bedrijfsverliezen. De samenwerking met AgroCheck is daarom een logische, relevante aanvulling op onze softwarediensten die groei stimuleert en tegelijkertijd de handel veiliger maakt. Van 2 tot 5 oktober presenteren we ons samen op de Proflora beurs in Bogotá (Colombia) op standnummer 202”.