Wéér problemen in Frankrijk

From: June 07, 2021

In maart 2021 schreven wij een nieuwsbrief over een Franse winkelier die drie Nederlandse leveranciers heeft opgelicht (dat zijn er overigens inmiddels vijf!). Er is nu een tweede winkelier actief die ook leverancier na leverancier benadert en inmiddels vier slachtoffers heeft gemaakt. Zorg ervoor dat u niet de volgende bent.

Voor ons kan het ook lastig zijn om in te schatten of het bij een incassoprocedure gaat om een debiteur met tijdelijke betalingsproblemen of om een structurele wanbetaler. Enkele maanden geleden zijn wij voor een Nederlandse leverancier een incassoprocedure gestart tegen een debiteur in de omgeving Pays de la Loire. Al snel volgde een tweede incassoprocedure. Na enkele kleine betalingen te hebben ontvangen hield het helaas op en kwamen er enkel nog valse beloftes en excuses. Toen er in de afgelopen weken nóg twee openstaande vorderingen bij kwamen, moesten we helaas concluderen dat ook dit een veelpleger betreft! Het totaal aantal vorderingen staat daarmee op vier en dat is alleen waar wij van op de hoogte zijn, want er zijn ongetwijfeld nog meer problemen!

Vorige week ontvingen opnieuw diverse exporteurs een mail van deze winkelier, met de vraag of hij producten kan kopen voor zijn winkel. Dit gaat zo leiden tot nieuwe slachtoffers en dat willen wij voorkomen. Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Doe uw huiswerk met het aannemen van nieuwe klanten of laat ons dat voor u doen. AgroCheck leden krijgen toegang tot een internationale database (35.000+ bedrijven) en Waarschuwingslijst (2.800+ dubieuze debiteuren en wanbetalers). Daarnaast geven onze aanvullende debiteurenrapporten een uitgebreid overzicht van de debiteur met bijbehorend kredietadvies.

U bent maar gewaarschuwd. AgroCheck leden die graag willen weten om welke debiteur dit gaat kunnen contact met ons opnemen. Niet-leden adviseren wij om een AgroCheck abonnement te overwegen. Vanaf slechts €395,- voorkomt u een hoop ellende.